Werkwijze

Voor de eerste afspraak wordt een korte vragenlijst toegestuurd waarin de klacht en medische voorgeschiedenis nader wordt uitgevraagd. De eerste afspraak neemt ongeveer 90 minuten in beslag. Er wordt een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Diverse klachten zijn met 5 tot 6 behandelingen al heel goed te verminderen of zelfs te verhelpen. Levert de behandeling niet het beoogde resultaat, dan wordt niet eindeloos doorbehandeld. Na een aantal behandelingen wordt altijd een evaluatiemoment ingebouwd.

Tijdens een behandeling wordt er vaak gebruik gemaakt van een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden, maar behandeling met een van beide is ook mogelijk. Daarnaast worden er adviezen gegeven over voeding en lifestyle.

De Chinese kruiden worden besteld bij gecertificeerde apotheken, te weten Dragon Herbs en de Natuurapotheek. De kruiden die worden voorgeschreven, zijn daarmee van de hoogste kwaliteit. De kruiden worden als tabletten, poeder of druppels direct vanuit deze apotheken naar het huisadres verstuurd.