Over de praktijk

Lettie de Wit

Artsenpraktijk De Wit wordt door mij – Lettie de Wit – geleid. Ik studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde daar in 2007 mijn artsendiploma. Vooraf aan deze studie geneeskunde was ik al begonnen met de studie Chinese geneeskunde (Academie voor Chinese geneeskunde Qing-Bai). Hier specialiseerde ik mij in de richtingen acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring in dit vak en zijn diverse cliënten reeds succesvol geholpen. Lees hier over hun ervaringen.

Een leven lang leren

Een ‘leven lang leren’ is in dit vakgebied zeker van toepassing. Als arts volg ik uiteraard de reguliere nascholingen. Ook voor de Chinese geneeskunde geldt dat. Ik heb in 2017 een vervolgstudie afgerond bij ICEAM (Institute of Classics in East Chinese Medicine) van Dr. Arnaud Versluys. Dr. Versluys is een van de weinige westerlingen die zijn volledige medische opleiding in China hebben gevolgd. Hij leerde mij een unieke manier van werken om de klachten van mijn patiënten succesvoller te behandelen. Door het jaar heen volg ik diverse clinics en seminars in heel Europa om deze werkwijze steeds verder te doorgronden. Een ‘leven lang leren’ is dus een must. Een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt.

In januari 2021 behaalde ik mijn Fellowship bij ICEAM en ben ik aangesteld als ‘director’ van ‘Utrecht ICEAM’. Vanuit ICEAM organiseer ik diverse bij- en nascholingen en een nieuwe Nederlandse / Europese opleiding in klassieke Chinese geneeskunde.

De praktijk

Artsenpraktijk De Wit is gevestigd aan de Grondzeilerweg 43 in Culemborg. Een behandeling is alleen volgens afspraak. Klik hier voor de contactgegevens. De praktijk is geopend op maandag, donderdag en vrijdag.