Ervaringen

De ervaringen zijn opgetekend uit korte interviews met patiënten van Artsenpraktijk De Wit. De bovenstaande ervaringen zijn met hun goedkeuring opgetekend. Wegens privacyredenen zijn de namen van de geïnterviewden weggelaten.

Hormonale klachten

Al 8 jaar had ik last van hevige opvliegers en nachtzweten. Ook sliep ik heel slecht daardoor. Mijn energiepeil was ontzettend gekelderd. Al na 2 behandelingen met acupunctuur en kruiden werden de opvliegers en het nachtzweten duidelijk minder. Daardoor ging ik in de loop van de weken ook steeds beter slapen. Na 7 behandelingen waren de klachten nauwelijks nog aanwezig. Fantastisch! Nu kom ik eens in de paar maanden voor een behandeling om mijn lijf in balans te houden. Ik voel me een heel ander mens!

Menstruatiepijn

Al vanaf mijn 13e jaar had ik heel veel problemen met de menstruatie; veel klachten voordat de menstruatie elke maand begon (hoofdpijn, vermoeidheid, opgeblazen buik en kort lontje) maar ook tijdens de menstruatie veel buikpijnklachten en hevig bloedverlies. Ik moest er standaard 1 dag voor thuis blijven. Al die tijd dacht ik dat dit bij mij hoorde, maar toen ik bij Lettie startte en de klachten binnen 3 maanden veel minder werden, realiseerde ik mij dat deze maandelijkse klachten helemaal niet normaal zijn! Lettie is een fijn persoon waar ik me erg op mijn gemak voel. Inmiddels  kom ik eens in de 6 maanden voor een onderhoudsbehandeling. Zo af en toe gebruik ik nog wat Chinese kruiden ter ondersteuning. Ik ben heel blij en opgelucht dat ik dit geprobeerd heb!

Hernia

Al jaren had ik chronisch last van mijn onderrug. In een maand tijd verergerden mijn rugklachten in rap tempo. Daarbij kreeg ik een heel vervelende uitstralende pijn in mijn rechterbeen. Van de pijn kon ik amper zitten of lopen. Wat bleek; ik had een hernia. De neuroloog vond de klachten zo ernstig dat hij een operatie voorstelde. Dit vond ik niets en zocht een alternatief. Ik ben toen acupunctuur gaan proberen. Na 5 behandelingen waren mijn klachten verdwenen. Een pittige operatie heb ik mij daardoor bespaard.

Hooikoorts

Elk voorjaar had ik ontzettend veel last van hooikoortsklachten; tranende, jeukende ogen, veel niezen. Om mijn werk overdag een beetje fatsoenlijk te kunnen uitvoeren, gebruikte ik daarvoor medicatie. Totdat een vriendin van mij tipte over acupunctuur. Aanvankelijk was ik wat huiverig, al die naalden en zou het wel echt wat kunnen doen? Maar omdat ik er zoveel last van had, wilde ik het toch wel proberen. Het resultaat was er al snel. Al na 1 behandeling had ik veel minder last van niezen en mijn ogen. Na een paar behandelingen was het goed onder controle en hoefde ik de medicijnen van de apotheek niet meer te gebruiken. Nu ga ik ieder jaar weer tijdig naar de praktijk van Lettie de Wit om mij te weren tegen de hooikoortsklachten. Die investering is het mij jaarlijks meer dan waard.

Hoofdpijn / migraine

Vanaf mijn 15e jaar kampte ik met ernstige migraineklachten. Inmiddels was ik 42 jaar en slikte ik de zwaarste anti-migraine medicijnen die er zijn, die mij ook nog eens veel bijwerkingen gaven. Desondanks zat ik nog 2 tot 3  keer per maand met een zware migraine aanval, wat ervoor zorgde dat ik een paar dagen doodziek op bed lag en niet kon werken.

Lettie heeft mij Chinese kruiden voorgeschreven en wekelijks behandeld met acupunctuur. Ik kan er nog steeds niet over uit, maar na een behandeling of 8 had ik slechts 1 aanval gehad die veel minder heftig was en maar 1 dag duurde. We bouwden de behandelfrequentie af, op een gegeven moment kwam ik 1 keer per maand. Na een jaar van behandelen, was ik helemaal gestopt met de zware medicijnen en heb ik geen aanvallen meer gehad! Dit had ik 20 jaar eerder moeten doen!

Frozen shoulder

Ik kom al enige tijd bij Lettie de Wit in haar praktijk. Destijds kwam ik bij haar vanwege een frozen shoulder. Samen met een goede fysiotherapeut èn met de behandelingen van Lettie was ik heel snel genezen. En had ik de kracht èn de mobiliteit van mijn linkerarm en -schouder volledig terug. Mijn fysio was verbaasd over het snelle herstel. Volgens mij was combinatie van fysio en acupunctuur de sleutel tot succes.

Ik ervaar Lettie als een hele deskundige, rustige acupuncturist met een luisterend oor en met veel aandacht voor de totale persoon. Ze koppelt het functioneren van allerlei organen aan klachten en legt helder en duidelijk uit hoe het lichaam werkt.

Inmiddels kom ik nog steeds bij haar, maar niet meer vanwege klachten. Gewoon als een soort van APK. Even alles laten doormeten en zalig zen op de behandeltafel. Puur als onderhoud en preventie. Ik kan het iedereen aanraden.